Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна смерть  під залізничною станцією Крути молодих захисників Української Держави. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку — боронити її.

 Саме цій даті була приурочена лінійка у ЗОШ №24, яку підготували учні 9 – А класу та вчитель історії Степанюк С.В. Під час лінійки прозвучали історичні факти, вірші, які не залишили байдужими нікого. Ведучі лінійки наголосили, що кожен свідомий українець повинен знати історію своєї держави. Усі присутні співпереживали та були вражені героїчним вчинком юнаків, які віддали своє життя за Батьківщину. Україна пишається молодими Героями. Пам'ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – нев ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: Olga | Дата: 2015-02-09 | Коментарі (0)

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – день соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Саме цій знаменній події і був присвячений символічний ланцюг єдності, який відбувся у ЗОШ №24.  Учні та вчителі школи, одягнені у вишиванки і з синьо-жовтими прапорцями в руках, тримаючись за руки, разом заспівали державний гімн України.

Ви усі щиро вір ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: Olga | Дата: 2015-02-09 | Коментарі (0)

14-15 січня 2015 року на майдані Незалежності відбувся  ІІІ міський фестиваль вуличних вертепів та вуличних музик «Нова радість стала». Різдво – це особливе свято для кожного, воно дарує надію та любов, сподівання та віру. Цього року учнівський та педагогічний колектив ЗОШ № 24 під керівництвом вчителя музичного мистецтва Гордійчук Н.В. втретє долучилися до участі у фестивалі. Гості міста мали змогу поринути у вир українських звичаїв, підтримати усіх учасників свята та допомогти благодійними внесками нашим захисникам, які отримали поранення у зоні АТО.

Переглядів: 467 | Додав: Olga | Дата: 2015-02-09 | Коментарі (0)