2:51 PM
Зустріч птахів школярами

Міжнародний день птахів, який проходить щорічно в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», відзначають 1 квітня. Саме в цей день 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів. Це природоохоронне свято вперше святкувалося в Москві 11-12 травня 1924 року юннатами Центральної біостанції під керівництвом орнітолога Н.І. Дергунова.

 

 

День птахів – це не лише річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішують шпаківні, синичники, гоголятники та інші «пташині будиночки». Традиційно першими прилітають лелеки, жайворонки та гуси, яких вважають вісниками весни. Квітень — це місяць, коли більшість пернатих повертається додому. Адже половина птахів, що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї. Деякі види повертаються на батьківщину ще з середини березня.

З  метою популяризації природничих знань, розвитку пізнавальних інтересів учнів, створення умов для формування екологічної культури та залучення учнів до природоохоронної діяльності щодо збереження орнітофауни та в рамках святкування Міжнародного дня птахів Екологічний центр Рівненського міського Палацу дітей та молоді традиційно провів свято «Зустрічі птахів» для учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Рівного. У програмі свята було проведено наступні заходи: гра-змагання «Весняний переліт», конкурс штучних гніздівель «Пташина оселя», конкурс екологічного малюнку «Вільний політ». 

У грі-змаганні «Весняний переліт» взяли участь 26 команд по 3 учні 6-х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Вітаємо команду 6-Б класу нашої школи, які вибороли ІІІ місце та набрали 42 бали.  

 

Переглядів: 797 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: