8:23 PM
Загальношкільні лінійки до 30-ої річниці Чорнобильської трагедії

Чи буде квітень, як завжди

Дарунком весняної здоби.

Чи власним іменем біди

Ми назвемо його Чорнобиль?

Чи можемо викреслимо його

З календарів допоки

Нас теплий грітиме вогонь

Ще невідкритих ізотопів?

 

26 квітня! В пам’яті українського народу –це день чорнобильського лиха, болю , суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.О першій годині 23 хвилини 40 секунд, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної станції несподівано велетенське полум’я розірвало нічну темряву.

 

Наслідки вибуху четвертого реактора Чорнобильської атомної сколихнули весь світ. В результаті аварії стався величезний викид радіоактивних ізотопів з активної зони реактора,  які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані.

Радіоактивного забруднення зазнало майже 50 відсотків території України. У життя мільйонів людей увійшли слова радіація, зона, ліквідатор, відселення.

            26 квітня 2016 року у Рівненській ЗОШ №24 відбулися загальношкільні лінійки «Чорнобильські дзвони», присвячені 30-ій річниці Чорнобильської трагедії. Учні переглянули відео з архівними фото зруйнованого реактора,почули історії пожежників, які першими прийняли на себе удар і увійшли в історію як "Шеренга № 1", вшанували пам"ять загиблих ліквідаторів та мирного населення. 

Пам"ять про Чорнобиль житеме у серці кожного з нас, це та сторінка історії, що написана душами та вірою тих, хто не відвернувся перед поглядом непереможної радіації!  

Переглядів: 438 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: