1:09 PM
Всеукраїнський диктант національної єдності

         

 09 листопада 2016 року у День української писемності та мови традиційно відбулася всеукраїнська акція написання диктанту. Захід має на меті   об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова.
           Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почалася годинна радіопрограма, присвячена акції: йшлося про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучав текст.


                 Диктував доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко. Українське радіо започаткувало акцію ще 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з’ясувати, наскільки добре знають мову.

 


           

 

 

 

 

 

 

Як правило, текст – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису – складається з близько 150 слів. Диктор читає його в прямому ефірі двічі.

         09 листопада 2016 року учні, педагоги, технічний персонал Рівненської ЗОШ №24 долучилися до написання всеукраїнського радіодиктанту. Цьогоріч назва диктанту звучала як «Україна на зламі тисячоліть».

           Популярність радіодиктанту щороку зростає.  І найголовніше в ньому – це солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

Переглядів: 581 | Додав: Філософ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: