9:47 PM
Вечір-реквієм «Сльози Божої Матері» до річниці голодомору 1932-1933 р.р.

 

Тиша і смуток. Запалі могили…
Мільйони трупів Вкраїну вкрили.
Трагічна подія відома планеті
-Голодне море у тридцять третім.
Увінчаний він страшним розп’яттям…
Катам народу! Прокляття!

 

           

 

    У 1932-1933рр. в Україні був великий голод. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки безвинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей і ще ненароджених – у лонах матерів… Голодомор 1932-33 рр. – період з квітня 1932 по листопад 1933 років. 

 

            На багатих чорноземах України вмирали люди. Уже в листопаді не було чого їсти. Почався голод. Великий. Страшний. Невблаганний. Пішов голод степами. Пішов. Перед ним дверей не зачинити, не зупинити ні плачем дітей, ні тужінням матерів. Він уповзав у хати, населяючи їх мерцями. Двері навстіж. Мертво. Люди не плакали, умирали мовчки. 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

         

 

25 листопада 2016 року у Рівненській ЗОШ №24 відбувся вечір-реквієм «Сльози Божої Матері»,який був присвячений трагічним подіям 1932 -1933 року.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

Вчитель історії Богут Г.Д. з учнями 9-10 класів розповіли про жахливі свідчення чорної сторінки української історії. Усі присутні переглянули документальне відео, прослухали спогади очевидців голодомору і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

 

 

Переглядів: 630 | Додав: Maritsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: