5:16 PM
Про реалізацію Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства»

Ми живемо у світі, характерною ознакою якого є насильство. Нині Україна потерпає від економічної, соціальної, моральної кризи. Цей період характеризується зростанням злочинності та падінням цінностей.

Жорстоке поводження з дітьми та підліткове насильство – проблема держави і кожної свідомої особистості. Факти жорстокого поводження з дітьми, зневажання їхніх інтересів є надзвичайно актуальними у нашому суспільстві. Діти не знають своїх прав. Бояться просити допомоги у разі виникнення прояву насильства.

Тому в рівненських навчальних закладах щороку з 25 листопада до 10 грудня відбуваються заходи щодо реалізації Всеукраїнської акції «16 днів проти насилля». Так у Рівненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 24 Рівненської міської ради проводилися інформаційні хвилинки  «Права дитини», круглі столи «Насилля в сім'ї як соціальна проблема», бесіди «Жертви мовчання», анкетування, зустрічі з представниками соціальної служби дітей та кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Ці заходи сприяли розумінню віктимної поведінки, сформували навички відповідальності, навички протистояння примусу, насильству як фактору загрози здоров'ю.

Сприянню утвердження ненасильницької ідеології в українському суспільстві, вважають педагоги ЗОШ № 24, слід розпочинати ще в юному віці. Маленькі діти поглинають інформацію надзвичайно інтенсивно, але говорити про прояви жорстокості потрібно обережно. Сучасні школярі й так оточені негативними новинами. Для них підготували казку-виставу «Життя без насильства», адже хто, як не знані змалечку герої проникнуть у дитячі душі з краплинками добра.

Особливістю вистави було те, що всіма акторами були діти. Таким чином подача інформації не сприймалась як настанова дорослих людей про страшну проблему, а подавалась дітьми для дітей.

 

Переглядів: 543 | Додав: Філософ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: