9:23 PM
Показовий урок з трудового навчання у Рівненський ЗОШ№24

21 березня був проведений відкритий урок вчителем трудового навчання Шарабурою О.Г. «Легенди писанки» с учнями 9 –А та 8-А класу.

     Мета уроку: ознайомлення  учнів з легендами виникнення писанки, символікою розпису, а також навчити учнів розписувати писанки.

Під час підготовки до уроку учнями була проведена дослідницька робота з вивчення історії виникнення писанки.

Одна з легенд гласить  « Свята Марія Магдалина була ученицею Ісуса Христа. Після його смерті вона сумна прийшла до місця поховання Учителя. І зустріла Його там живим. Так вона дізналася, що Христос переміг смерть – воскрес із мертвих!

        Потім вона подорожувала і розповідала всім про життя Ісуса Христа і Його вчення, про смерть на хресті і про воскресіння. Прийшла вона і в Рим до імператора Тиберія. Прийнято було до імператора з’являтися з подарунками. У Марії Магдалини нічого не було, окрім простого яйця. Вона простягнула яйце правителю зі словами «Христос Воскрес!».

       Здивувався імператор і сказав: «Як можна воскреснути із мертвих! В це не можна повірити, як і в те, що біле яйце може стати червоним». І тут сталося диво – яйце почервоніло. «Воістину Воскрес!» – вигукнув імператор.»

   На уроці були присутні гості з Рівненського телебачення. Матеріали уроку  використані при підготовці передачі «Невгамовні дослідники» від 19 квітня 2014 року.

 

 

Переглядів: 786 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: