5:28 PM
Майстер-клас із виготовлення та оздоблення Великодніх писанок

Витри піт солоний із чола,

І трудись, забувши про утому,

Бо людина ціниться по тому,

Чи вона зробила, що могла.

Скільки сил у неї вистачало,

Щоб на світі більше щастя стало?

          Сьогодні день у початковій школі пройшов під гаслом «Праця учня прикрашає».

       Трудове виховання підростаючого покоління – одна з основних складових у формуванні особистості нової людини. Людина розвивається духовно й фізично тільки в праці. Без праці вона деградує.

 

 

           І тому напередодні Великодніх свят вчителі початкових класів провели цікаві уроки із трудового навчання. У 4-А класі (вчитель Голяр А.В.) відбувся урок: «Майстер-клас із виготовлення та оздоблення Великодніх писанок».

 

            «Старі люди говорять: як в народі перестануть писати писанки і «гріти Діда»…, тоді і кінець світу настане». Та обставина, що писанка до сьогодні пошановується на Україні, незаперечно засвідчує спадкоємність та неперервність Українського Роду на своїй споконвічній Землі.

           Класовод Стовба В.Ф. вдало розповіла учням про своєрідність малюнків на писанках та мальованках. І з допомогою вчителя першокласники розмалювали гіпсове яєчко. В результаті чого, отримали дуже красивий сувенір.

 

 

         Вчителі 2-Б та 2-В класів Ткачук О.Ю., Талімончук Л.В. із другокласниками побували на майстер-класі по виготовленню вітальних картин.

   

 

 

 

         Великдень - дивно світле і радісне християнське свято, що прославляє воскресіння Ісуса Христа. Щоб порадувати в цей день своїх рідних і близьких, учні зробити великодні сувеніри своїми руками.

    

 

         Декупаж (фр. decouper – вирізати) – декоративна техніка по тканині, посуді, меблям, що полягає в скрупульозному вирізанні зображень з паперу, які потім наклеюються або прикріплюються іншим способом на різні поверхні для декорування.

          Учні 3-Б класу із вчителем Шматко Т.В. виготовити листівки цим способом.

 

Така посильна суспільно корисна праця закладає основи любові до праці, вміння й бажання працювати власними руками, сприяє розвитку інтересів і захоплень, організації корисних занять у вільний час.

 

Переглядів: 525 | Додав: Maritsa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: