5:02 PM
Флешмоб "Хороші сусіди вітаються українською"

                Ми рідко замислюємося, що мова — це неоціненний скарб народу. Щоб оволодіти цим скарбом, людина мусить постійно докладати зусиль, усвідомлюючи, що існує складна наука рідної мови. Адже з того, як говорить та чи та людина, можна зробити висновок про загальний розвиток цієї людини, її освіту й культурний рівень.

 

                  Усі ми дбаємо про затишок в нашій домівці, хочемо, щоб тут було чисто, гарно. Але ж мова — це оселя буття духу. В оселі мови живе людина. Відтак поводитися з мовою будь-як — означає і мислити будь-як: неточно, приблизно, неправильно. Тому людина починає відчувати труднощі у житті: їй важче викласти свою думку, важче когось у чомусь переконати.

            Усім відома приказка, що людей ми зустрічаємо по одягу. Наступним фактором, який теж відіграє важливу роль, є привітання. Дуже часто з уст зринають вислови: "Прівєт", "Здарова", "Як дєла". Звісно, суржикові та зрусифіковані вітання не надають думці про культуру людину позитивних вражень. Тому в День української писемності та мови 09 листопада 2016 року учні 7-их класів під керівництвом заступника директора з виховної роботи та вчителя української мови Зень І.О. провели флешмоб "Хороші сусіди вітаються українською".

 

 

            Школярі з усмішкою пропонували людям, які проходили повз, ознайомитися зі змістом буклетика, в якому містилися літературні вислови, що ними можна послугуватися при вітанні, а саме: "Привіт", "Вітаю", "Доброго здоров'я", "Доброго дня", "Яка приємна зустріч", "Радий Вас бачити" та ін.   Віримо, що завдяки таким заходам, рівняни ще раз замисляться про важливість спілкування літературною мовою.

Переглядів: 453 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: