9:26 PM
9 листопада – День української писемності та мови

Вже за багаторічною традицією 9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови на честь літописця Нестора. 
Для нації мова – це зв’язок поколінь, шлях до самоствердження. Нерідко саме слово відігравало вирішальну роль, творило історію людства. Ним можна згуртувати, а можна посіяти смуту.  Свого часу українська мова пережила і дикунський циркуляр царського міністра Валуєва, і ганебний Емський указ 1876 року. Історики нараховують 22 заборони української мови, з них 8 - у радянський час.   Ми переживаємо важкі часи, але сила нації, як і мови, гартується у випробовуваннях. І відзначення такого свята - це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості.
Учнівський та педагогічний колектив Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 долучилися до усіх заходів в рамках проекту "Ми - діти твої, Україно". Так учні 11-го класу традиційно писали Всеукраїнський радіодиктант.
Учні 5-их класів здійснили екскурсію до музею народознавства ("Народ скаже, як зав'яже"). А семикласники боролися за звання кращого знавця рідної мови.
Протягом дня лунало поетичне українське слово, яке ще раз утверджувало: МИ-БУЛИ, МИ-Є, МИ-БУДЕМО!   
Переглядів: 479 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: