12:10 PM
Загальношкільна акція "Молодь проти СНІДу"

 

 

              СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці ХХ сторіччя. У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, в якій 1 грудня оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. На сьогодні в світі тільки офіційно зареєстровано понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             У 2003 році Всеукраїнська мережа людей, котрі живуть з ВІЛ/СНІД, з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до ВІЛ-інфікованих виступила з ініціативою змінити назву «Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом» на «День порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми».

              Символ солідарності з тими, кого торкнулася проблема СНІДу, стала «Червона стрічка» - знак, створений художником Франком Муром у квітні 1991 року. Це символ пам’яті про мільйони людей, чиє життя забрала смертельна хвороба, символ протесту проти дискримінації ВІЛ-інфікованих, нагадування тим, кого епідемія не торкнулася, про необхідність турбуватися про свою безпеку і здоров’я.

      

 

 

                1 грудня 2016 року члени центру «Інформації» провели загальношкільну акцію «Молодь проти СНІДу» за підтримки практичного психолога Доманської Л.В. та педагога-організатора Мельник М.М,. Кібиш Олександра підготувала інформацію про символ цієї дати, червону стрічку та наголосила на важливості піклування про власне здоров’я та толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

 

 

 

Переглядів: 517 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: