9:13 PM
Тиждень трудового навчання

Творча майстерня «Майстриня писанки».

З 6 квітня 2015 року під девізом «З ремеслом дружити – в житті не тужити»  розпочався тиждень трудового навчання, образотворчого та музичного мистецтва» у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  №24.  Тиждень розпочався відкриттям фестивалю «Відродження старовинних ремесел. Писанкарство» у музеї народознавства «Сповідь давнини» навчального закладу. Перегляд відеофільму «Великдень у Писанки», читання символів української писанки, виготовлення писанки.

6 А,В класи брали участь у  конкурсі «Майстриня писанки». Учениці показали  ґрунтовні знання символів на писанках, вміння поєднувати їх та добирати кольорову гаму.

Конкурс «Юна майстриня»

П’ятикласники були активними учасниками конкурсу «Юна майстриня», під час якого вони продемонстрували майстерність виготовлення м`якої іграшки (вч. Шарабура О.Г.). Конкурс розпочався переглядом експозиції виробів майстрів різних ремесел та робіт учнів нашої школи, що зберігаються у  музеї народознавства  навчального закладу «Сповідь  давнини». Під час конкурсу учениці показали своє вміння працювати з тканинами та голкою, виготовивши вироби для благодійної акції на майдані Незалежності «Героям слава!».

 

«Юна майстриня народної ляльки»

6 квітня 2015 року   було проведено конкурс «Юна майстриня народної ляльки», у якому взяли участь учениці 6 А та В класів. Захід розпочався  переглядом відео «Народна лялька», учні мали чудову нагоду дізнатися  про  роботи та секрети відомих майстрів.  Під час конкурсу кожна майстриня креативно презентувала свої ляльки, активно відповідала на питання про історію народної ляльки, одяг української жінки, дівчини, виконали роботу вишивальниці. Журі визначило переможцем конкурсу  Юзюк Дарину та відзначило команду 6-А класу за творчий підхід до виконання завдань.

«Юний майстер писанкарства»

7 квітня 2015 року в 7 А клас завітав на  майстер-клас вчителя трудового навчання Шарабури О.Г. «Писанка». Учні  з радістю та цікавістю долучилися до  процесу розписування писанок, робили крапанки, дряпанки.  Звання «Юний майстер писанкарства» здобув Мазуркевич Богдан, Бецко Павло, Вознюк Максим,  Житковський Андрій. Вітаємо переможців та дякуємо усім конкурсантам за участь у конкурсі.

Писанкове дерево

Хвилюючим та цікавим став урок «Виготовлення писанок на Писанкове дерево», який відбувся  7 квітня 2015 року. Учні 1-4х класів долучилися до фестивалю «Відродження старовинних ремесел». Усі бажаючи виготовляли паперові писанки. 9 квітня учні  прикрасять Писанкове дерево  шкільної алеї найкращими роботами.

Великодня акція «Серце до серця»

    Великдень – це свято віри та  радості. Саме тому учні 9-А класу  на чолі з вчителем трудового навчання Шарабурою О.Г. та класним керівником Кравець Н.М. вирішили подарувати святковий  настрій дітям, які потребують уваги та підтримки. 9 квітня було презентовано іграшки ручної роботи,  створені в рамках акції «Серце до серця» для  дітей-сиріт. Усі іграшки, а також солодощі, гарний настрій та святкові вітання учні, вчителі передадуть вихованцям будинку «Малятко».

 «Великодній декупаж»

Учнівський колектив 7-А  класу за підтримки класного керівника Степанюк С.В.  та заступника директора з навчальної роботи Свірик М.В. організував благодійну акцію «Великодній декупаж» на підтримку наших захисників у зоні АТО. Кожен учень виготовив власний неповторний сувенір, дізнався секрети  та цікаві факти про стиль  декупаж.

Переглядів: 611 | Додав: Olga | Теги: Великдень, писанки, Тиждень трудового навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: