10:46 PM
Семінар «Запобігання торгівлі людьми» за участю представників міжнародної громадської організації “The A 21 Campaign”

Не може бути таких обставин, за яких би

людина посягала на свободу собі подібних

(Жуль Верн)

 

                     Людина завжди прагнула бути вільною. Мати свою думку, могти висловити її, мандрувати у будь-якому напрямку, жити ще краще. І світові тенденції до глобалізації оприявлюють можливість такої свободи. Через що чимало людей ідентифікують себе, як громадяни «світу». Проте є інша сторона медалі. Адже в період такої демократії парадоксально зростає кількість осіб, які стикнулися з проблемою сучасного рабства. Здавалося, у ХХІ сторіччі з усіма комунікаційними ґаджетами, освіченістю широкого загалу таке поняття як «торгівля людьми» не вкладається в картину світу. Але статистика свідчить, що прагнення свободи і грошової незалежності одних стає заманливим чинником для поневолювачів.

 

                         «Попереджений – значить захищений». З таким гаслом 08 лютого 2017 року до учнів та педагогів Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №24 завітали з Києва представники міжнародної громадської організації “The A 21 Campaign”. Євгеній Савкин та Катерина Яковенко передусім зустрілися з учнями 7-8 класів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Вони надали школярам інформацію про явища торгівлі людьми (дітьми), зовнішні  та внутрішні причини виникнення даної проблеми; про  те, які права  порушуються  в  ситуації  торгівлі  людьми.  А також формували навички безпечної  поведінки,  спостережливість, розповіли, як краще спілкуватися у соцмережах, як потрібно відкидати психологічний дискомфорт та розповідати про подібні ситуації дорослим.

 

 

 

                Другим етапом була зустріч з класними керівниками навчального закладу. Адже важливим аспектом діяльності закладів освіти щодо запобігання торгівлі людьми є виховна робота. Гості з Києва наголосили, що робота по роз’ясненню та вивченню чинного законодавства, міжнародних актів правових проводиться з урахуванням вікових, індивідуальних особливостей учнівської молоді. Євгеній Савкин та Катерина Яковенко презентували теоретичні та практичні напрацювання організації “The A 21 Campaign”, які класні керівники в подальшій роботі зможуть використовувати у дитячих колективах.

 

 

Переглядів: 568 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: