9:13 PM
Правові лекції «Твої права – твій захист»

Сучасний світ стрімголов мчить вперед, крокує гігантськими кроками дорогою прогресу людство. Проте нині українське суспільство як ніколи потребує ідентифікації як правове. Безчинства, які роками були спричинені корумпованістю, мають відійти у минуле. Адже майбутнє покоління стає підкованим інформаційно і учиться захищати свої права.

23 жовтня 2017 року у Рівненській ЗОШ №24 відбулася зустріч учнів 9-х класів з представником відділу ювенальної превенції Рівненського відділу поліції Годуном Д.В. Лейтенант поліції розповів учням про те, що неповнолітні правопорушники та злочинці приймають за «чисту монету» так звану кримінальну романтику. Правопорушення та злочини для них досить часто – акт сміливості, самоствердження. Про наслідки своїх протиправних дій вони не задумуються, а мотиви цих дій прикрашають. Дмитро Годун відповів на запитання учнів, які стосувалися їх спілкування з працівниками патрульної поліції.

А ось з метою розвитку громадянського суспільства перед учнями 8-11 класів виступила керівник ГО «Кримська діаспора Рівненщини» Ельвіра Шиліна. Вона розповіла про поняття презумпції невинуватості; права на захист; права не давати свідчення проти себе і близьких людей тощо. Шиліна Е. до співдіяльності запросила і представника міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Пані Юлія розповіла про правові орієнтири для кожної дитини, надала телефон єдиного контакт-центру, куди можуть звертатися усі громадяни України.

Сподіваємося, що українське суспільство стане грамотнішим у правовій сфері й завдяки цьому благополучнішим.

 

О.Кібиш, голова Учнівської ради

Рівненської ЗОШ№24

Переглядів: 525 | Додав: School24 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: