8:30 PM
"Під прапором стояли – під прапором й спочили". Урок мужності, присвячений пам'яті героїв Небесної сотні

Під прапором стояли – під прапором й спочили.
Прийми, о Господи, своїх синів!
За України волю їх убили
В шалений жар тривожних днів.

 

20 лютого вся Україна схиляє голови у молитві за душі героїв, які віддали  власне життя заради вільного, незалежного майбутнього Батьківщини. Дата 21 листопада 2013 року як і дата 18 лютого 2014 року назавжди увійде не тільки в історію України, а й міцно закарбується у пам’яті та серцях українців. 21 листопада 2013 року розпочалася Революція гідності. Народ України виступив за свої права, подав голос, не почути якого вже було неможливо.

Революція Гідності довела усьому світу, що український народ неможливо поставити на коліна. Це народ волі, сили та незламного духу. Разом ми обов’язково переможемо. Разом ми – велика сила. Це довели сто безстрашних героїв нашої держави – герої Небесної Сотні.

19 лютого 2016 року у Рівненській ЗОШ №24 відбулися уроки мужності, присвячені героям Майдану та волонтерам, які допомагають  нашим захисникам у зоні АТО. Класні керівники розповідали учням про подвиг учасників Майдану, згадували рівненських героїв, пам'ять про яких увіковічена на дошці пошани.

Діти декламували вірші про Україну, слухали пісні майдану  та переглядали відео, присвячене подіям зими 2013 року.

Та що є смерть,  якщо це за народ?! І що життя, якщо без України! Напевне кожен, хто був на Майдані боровся з цими словами на устах.

  Син, батько залишав домівку, вірячи у те, що він потрібен там, серед українців, які власною кров’ю писали нову історію нашої Батьківщини.

Слава Героям!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 685 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: