5:22 PM
Музейний урок "Короленко і Рівненщина" з учнями 6-Б класу

                 Письменник яскравого таланту, В.Г.Короленко увійшов  в історію літератури як автор численних повістей і оповідань, художніх нарисів, критик та публіцист. Його творчість позначена рисами глибокої самобутності, складає своєрідний літопис цілої епохи української дійсності. 

               Володимира Галактіоновича Короленка єднали з Рівненщиною численні зв’язки. В містечку Степань (ниніСарненський район) народилася мати, Евеліна Скуревич.

 

                 Тут,  Галактіон Опанасович – батько письменника, зустрів свою майбутню дружину. Певний час працював Галактіон Опанасович суддею м. Дубно та м. Рівне. З 1866 по 1871 роки сім’я Короленків проживає в Рівному. Діти – Володимир, Юліан та Іларіо ннавчаються в Рівненській реальній гімназії, а літні канікули проводять в с. Харалуг (нині Корецький район) в родині тітки Кароліни Туцевич (Скуревич).

 

               03 березня 2017 року відбувся музейний урок учнів 6-Б класу Рівненської ЗОШ №24 на чолі з класним керівником Шарабурою Оксаною Геннадіївною та за підтримки вчителя зарубіжної літератури Єршової Галини Василівни у стінах краєзнавчого музею та ознайомилися з експозицією, присвяченою життю та творчості володимира Королека.

 

Учні оглянули особисті речі письменника, дізналися цікаві факти з його життя та про роки проживання у нашому місті.

Переглядів: 521 | Додав: Філософ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: