9:49 AM
Х Всеукраїнська акція «Серце до серця» «Врятуй життя дитині»

З 1-30 квітня проводиться Х Всеукраїнська акція «Серце до серця» «Врятуй життя дитині» з метою закупівлі реанімаційного обладнання. Учні та педагогічний колектив Рівненської загальноосвітньої школи №24 активно долучилися до проведення акції. Кожен учасник акції, який зробив свій внесок у справу отримував символічне серце,я ке можна розмістити на одягу, книгах, пеналах. Таким чином 

Програма

організації та проведення Х Всеукраїнської акції «Серце до Серця»

 «Врятуй життя дитини» 

з метою закупівлі реанімаційного обладнання

1-30 квітня 2015 р.

Правила проведення акцій "Серце до серця"

та механізм збирання і звітуваня коштів.

Для того, щоб стати волонтером «Серце до серця» потрібно пройти реєстрацію на офіційному сайті (http://www.sercedoserca.com.ua/ua/stati-volonterom.htm) або заповнити надруковану анкету у штабі Фонду. Після реєстрації волонтер отримує опломбовану скриньку для збору коштів, ідентифікатор, засвідчений печаткою і номером що відповідає номеру скриньки і сердечка-наліпки, які наклеює кожному, хто здійснив благодійний внесок.

Акція проходить в загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах, на підприємствах, організаціях та установах різних форм власності. В цих закладах визначені відповідальні особи, за якими закріплюються скриньки. В навчальних закладах акція відбувається з широким залученням учнівської та студентської молоді, педагогів, викладачів, батьків тощо, та може супроводжуватися масовими заходами – концертами, аукціонами, виставками, змаганнями тощо.

У дні фіналу акції – 25-26 квітня 2015 року – в районах, містах областей, обласних центрах відбуваються розважальні масові заходи, що сприяють святковій атмосфері проведення Акції: концерти, творчі майстерні, ярмарки, аукціони, майстер-класи тощо. До участі залучаються творчі колективи, артисти, майстри і виступають безкоштовно, показуючи свою підтримку Акції.

 

Підрахунок зібраних коштів

У дні проведення фіналу (субота-неділя) Акції в кожному обласному центрі відчинено відділення банку ПАТ «Кредобанк», до якого волонтери приносять заповнені коштами скриньки.

Принісши скриньку до відділення банку, волонтер віддає її на огляд (перевірка цілісності скриньки) банківськими працівниками. В присутності даного волонтера, працівник банку відкриває скриньку, перераховує наявні в ній кошти і видає чек волонтеру.

Проведення акції у навчальних закладах (школи, вузи, позашкільні заклади), на підприємствах і установах має закінчитися 30 квітня 2015 року. Всі кошти мають бути перераховані на єдиний рахунок акції через відділення ПАТ “Кредобанк” або іншого банку.

Фінал акції відбудеться  25-26 квітня 2015 року у всіх районах і містах України, під час якого волонтери збиратимуть кошти на вулицях країни. Зібрані гроші протягом Святкових заходів під час фіналу акції 26 квітня 2015 року волонтери здають у спеціально відкритих відділеннях ПАТ "Кредобанк", на єдиний банківський рахунок фонду"Серце до Серця". Акція проводиться до 30 квітня та всі скриньки мають здатися до відділень банків та гроші перераховані на єдиний рахунок фонду "Серце до Серця"до 30 квітня 2015 р.

Усі зібрані в дні Акції кошти перераховуються на єдиний банківський рахунок акції у ПАТ «Кредобанк» і загальна сума оприлюднюється у ЗМІ.

 

Контроль зібраних коштів

Контроль за зібраними коштами здійснюється скликаною Наглядовою Радою. Своєрідний контроль також може здійснювати кожен бажаючий. Після проведення Акціїна інтернет-сторінці Фонду (www.sercedoserca.com.ua) буде поданий звіт від Кредобанку прозагальну суму зібраних коштів із розподілом по областям. Також кожна область вивішує списки кращих волонтерів, які зібрали найбільшу суму коштів. Пізніше на сайті  подається перелік та розподіл закупленого спеціального медичного обладнання. У кожній області обов'язково проводяться прес-конференції із залученням осіб, що вагомо долучалися до акції та журналістів. На прес-конференціях фонд звіткється про зібрані кошти та про закуплене та передане до дитячих лікарень медичне обладнання.

 

Закупівля та передача медичного обладнання

Закупівля медичного обладнання здійснюється за принципом співвідношення ціна/якість/ умови поставки та гарантії. Лікарська Рада Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», яка кожного року поновлюється та до складу якої входять провідні спеціалісти поточної Акції, обирає найкращі пропозиції щодо закупівлі медичного. Медичне обладнання  передається у дитячі лікарні в областях України у порядку, визначеному Лікарською Радою.

 

Контроль за медичним обладнанням

За обладнанням, придбаним Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця», здійснюється різновекторний контроль з боку Фонду, Наглядової Ради та нерегламентований безпосередній контроль громадян, діти яких обслуговуватимуться на зазначеному медичному обладнанні (обов’язково БЕЗКОШТОВНО!). В цьому допомагатиме офіційна інтернет - сторінка Фонду (www.sercedoserca.com.ua), де в реєстрі можна буде знайти вичерпну інформацію щодо кожної одиниці медичного обладнання, закупленої Фондом.  Також вичерпану інформацію щодо поставленого обладнання в свою область, може надати регіональний координатор (обласний представник фонду). На кожному обладнанні, що передано у користування до лікарні наліплено символ акції – червоне сердечко з написом «Серце до серця».

Заохочення діяльності волонтерів Акції

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» України щорічно проводить безкоштовний музичний фестиваль «Woodstock Ukraine», куди запрошуються всі волонтери України та в організаційний комітет входять найкращі волонтери фонду "Серце до Серця". Крім цього фонд організовує поїздки до країн Європи з метою заохочення діяльності волонтерів, отримання міжнародного досвіду та розширенню їх світогляду. Зокрема, щорічні поїздки до Польщі на фінал акції "Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, WOŚP" ("Великий Оркестр Святкової Допомоги") та польський рок-фестиваль "Przsystanek Woodstock". На цих заходах волонтери отримують безцінний досвід справжнього волонтеріату.

Головною метою діяльності Фонду є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства та окремих категорій осіб, зокрема порятунку життя і здоров’я українських дітей.

Переглядів: 627 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: