3:04 PM
Час і досі не загоїв рани…
Під такою назвою відбувся вечір пам’яті у школі число 24 міста Рівного. На зустріч з учнями та вчителями запросили з нагоди річниці виводу радянських військ з Афганістану воїнів-інтернаціоналістів. Це учасники афганської війни підполковник П. О. Шемейко, прапорщик М. П. Дудар та учасник чеських подій 1968 року капітан запасу Петро Давидюк.

Із захопленням слухали учні та вчителі розповіді тепер уже досвідчених ветеранів, яким у молоді роки довелось виконувати інтернаціональний обов’язок за межами України. Лише сиві скроні гостей нагадували про пережиті лихоліття війни, про події, що торкнулися їхньої долі.

У залі панувала глибока тиша, а перед очима у кожного розгортались події бо­йових операцій далеко не романтичної війни ХХ століття. Кадри фільму, тематичні пісні доповнювали розповіді живих свідків і учасників тих далеких подій. Майже три з половиною тисячі наших співвітчизників загинули в афганській війні, 12 тисяч залишились інвалі­дами і майже сто тисяч і досі живуть із невиліковними хворобами.

Потрібно віддати належне організаторам цього заходу, які досконало продумали сценарій вечора. Це були хвилюючі і патріотичні моменти. Учні школи взяли безпосередню участь у програмі вечора, підготувавши до нього тематичний пролог.

Зустріч закінчилась, але ще довго не розходились і спілкувались у шкільних коридорах учні, які того дня торкнулися жертовної сторінки нашої історії.

Олена ДАВИДЮК,
бібліотекар ЗОШ № 24

Переглядів: 622 | Додав: Olga | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: