5:37 PM
Бібліокруїз "Цікаво про книги та бібліотеки" 8-А клас

У вівторок, 19 жовтня, учні 8 го класу відвідали місцеву бібліотеку № 10. Відвідини були приурочені до «Всеукраїнського дня бібліотек». Учням 8-а класу організували бібліокруїз "Цікаво про книги та бібліотеки". Діти вперше завітали в чарівну оселю дорослої книги. Тут їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. В затишному приміщенні бібліотеки на дітей чекала онлайн екскурсія "бібліотеки світу". Під час онлайн екскурсії учні побачили не тільки дивовижні архітектурні споруди бібліотек Америки, Великої Британії, королівської бібліотеки Данії, Австрії, Італії, а й найкрасивіші бібліотеки світу. Також переглянули фото пам’ятники Книзі у світі. Найцікавіші пам’ятники: Берлін, Німеччина; Львів, Україна; Хайфа, Ізраїль; Шарджа, ОАЕ; Леско, Польша; Канзас-Сіті, США.

Учням надали можливість погортати сторінки книжок з архіву. Одна з книжок датована 1949 роком Тарас Шевченко том ІІ Повісті.
Однією з зупинок у круїзу була зупинка «професія бібліотекар». Учнів ознайомили з закладами де отримують професію бібліотекар. Ця професія, насамперед вимагає ерудованого, креативного, комунікабельного, розумного, інтелектуального, творчого, справжнього фахівця своєї справи. Також ця професія дає змогу спілкуватися з людьми та допомагати їм. Працівник бібліотеки – перша людина, яка дізнається про новини у світі інформації. Люди, які працюють в цій установі, виконують почесну місію - вони несуть людям радість спілкування з книгою.

«Екскурсія закінчилася, але перед учнями відкрилися двері закладу де заховалася таємниця книжки. Тут працівники книгозбірень нададуть гостям вірні орієнтири не тільки в світі літератури, але й у житті, допоможуть полюбити книгу та проведуть у світ читання», – акцентували бібліотекарі.

 

Переглядів: 231 | Додав: taniaprokopchuk2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0